torsdag 20 november 2008

Sammanfattning CSI 2008

Ett antal riktigt intressanta sessioner med några riktigt duktiga personer. Jag tycker fortfarande att Identity 2.0 sessionerna var mest intressanta och det som de gav med en privat visning av openSSO från Sun. Pat och Pamela var två extremt insatta personer om man pratade olika identitetslösningar alá federation.

Sessionerna om Web 2.0 och säkerhet med Jerimiah, Robert och Gunther var också riktigt bra. Tycker att kursen Enterprise Security Architect (2 dagar) var OK, men här behövs nog mer träning innan man kan börja använda detta i praktiken eftersom SABSA var nytt för mig. Mobil telefon forensics för alla var ju också ett intressant uppvaknande för många. Även diskussionerna om vm-awareness, MiTB och lokalisering av data hade några vinklingar och tips som var intressanta. Jag hittade också några intressanta produkter som vi bör kolla för den svenska marknaden.

Totalintrycket var en konferens med många duktiga personer, inkl. mig själv, som samlats för att dela med sig av sina kunskaper, men fokus var extremt USA-inriktat eftersom 99% av deltagarna var från staterna och jag träffade nästan inga européer. Fick också många tips om vilken som är den bästa konferensen av alla inom säkerhetsområdet och det är en konferens på Irland, nämligen COSAC. Hit åker ”the best of the best” varje år och talarna på konferensen utses enbart på ämne inte på person! Andra bra säkerhetskonferenser som många nämnde var RSA konferensen, Gartner Security Summit, OWASP och någon black/whitehat konferens.

Ja, visst glömde visst nämna att vita huset var en besvikelse medan Lincoln memorial var helt makalöst!

Over and out…

Inga kommentarer: